Kom naar Den Haag op 29 juni

Door gasTvrij Tersch... op za, 25/06/2016 - 14:05

Het is weer tijd voor actie: want op woensdag 29 juni vergadert de Tweede Kamer over de nieuwe Mijnbouwwet. Het moment om onze stem te laten horen: Geen schadelijke mijnbouw in kwetsbare natuurgebieden zoals de Wadden!
 
Samen met verschillende natuur- en milieuorganisaties en Kamerleden heeft gasTvrij Terschelling hard gewerkt om bescherming van mens, milieu en maatschappij op te laten nemen in die nieuwe Mijnbouwwet.
Want als zulke redenen in de wet worden opgenomen, wordt gaswinning op en rond Terschelling en in andere kwetsbare gebieden een stuk lastiger.
 
Minister Kamp heeft vorig jaar gezegd dat hij pas een beslissing neemt over de winningsvergunning voor Terschelling als deze nieuwe wet van kracht is.
Dus juist nu is het belangrijk om te laten zien dat het anders moet.
Dat doen we niet alleen, ook Schiermonnikoog, Waddenvereniging, Milieudefensie en andere groepen komen naar Den Haag. Schiermonnikoog zal tussen 12:30 en 13:30 een petitie aanbieden op Het Plein.
 
Maar we hebben ook jullie als leden van gasTvrij Terschelling nodig om een sterk statement te maken!
Sluit je dus aan om op dit belangrijke moment in de besluitvorming met z’n alleen eenduidig onze stem te laten horen.
 
Laat je ons even per mail weten of je ook komt? Als je als Terschellinger mee wil, mail ons voor maandag 17 uur zodat we genoeg vervoer naar Den Haag kunnen regelen.
Boek zelf de 07.30 sneldienst en reken op de laatste veerdienst terug. Het Kamerdebat begint om 10:15 uur in de plenaire zaal.
Er volgt nog een mail over de verdere planning die dag.
 
We hopen dat we op je kunnen rekenen!
 
Met groet van het bestuur van gasTvrij Terschelling, ook namens ons broertje van Schier,